Jolanda-en-Peter.reismee.nl

Kerkdienst in het hotel. Halleluja, praise the Lord.

Zondag 3 Oktober 2010.

Holy moly keiharde muziek om 8u 'smorgens, welke ixxxxx doet nou zoiets op zondagmorgen ???? Tot we opeens het woord 'halleluja' herkende.....

Daar ging een lichtje branden, zondag ? Kerk ? Zou er misschien een kerkdienst zijn ??

We hoorden al zoveel mensen voorbij onze deur schuiven. Veel vrolijke en swingende muziek en zang vulde de ruimte. In de loop van de ochtend kwamen nog meer kerkgangers gewapend met de bijbel het hotel betreden op naar de 6de verdieping.

Wij hadden andere plannen. Peter wil vandaag naar duikcentrum 'Blue Rose' om een dagje duiken te regelen.

Zo gezegd, zo gedaan.. petje weer op en shorty aan, alleen nog een busje scoren !

Op een strategisch punt wachten en daar kwam een busje. We staken onze hand op ten teken dat we mee wilden, maar er werd vrolijk terug gezwaaid en reden door. Na dit een aantal keer herhaald te hebben, voelde we wat nattigheid. Zou Zondag hier dan toch een echte rustdag zijn ?? Het leek er wel op, heel Kota Ambon lag plat !

Terug bij het hotel had de security nog wel een zwager ergens die cepat cepat naar het hotel werd gedirigeerd om even tussen door dit klusje te regelen. Wel een luxe auto met airco en praise-the-lord-muziek included ! Afgezet, letterlijk en figuurlijk, bij het duikcentrum. Het duikcentrum lag aan een prachtig maar verwaarloosd strandje en aangezien het een vrije dag was voor de mensen werd daar flink gebruik van gemaakt.

Na een 'dagje duiken' te hebben besproken, voegde wij ons onder de bevolking.

De enige belanda's, en natuurlijk weer veel bekijks. Bikini's zijn ze ook niet zo gewend, iedereen gaat met kleren en al te water. Dus weer veel op de foto geweest, baby's in m'n handen geduwd gekregen, klikklik, terima kassieeee.

Heerlijk gezwommen. Er werd door lokale dames, die met de kruiwagen kwamen, verse rudjak gemaakt, zoveel eenvoud en toch zo bijzonder.

'sMiddags kwam er onverwacht een busje langs zodat we weer heelhuids in het hotel aankwamen.

Neef Peter kwam ook nog even naar het hotel.

Morgen gaan we naar Saparua met de ferry. Om 7u worden we opgehaald.

We wachten af !

Voor de zekerheid een wake-up-call geregeld. Aan ons ligt het niet..

groeten,

Peter en Jolanda,

'the travellers'

Frea

Tjeempie, wat een vakantie! Je maakt toch wat mee! Heb je je ballonnen al uitgedeeld Jo?

Groetjes
Frea