Crazy bamboo
Donderdag 7 Oktober 2010.
Gisteravond in het hotel bezoek gehad van onze neven met aanhang. Ze hebben voor ons voor morgen een bamboo gila (= crazy bamboo) weten te ritselen.
Vandaag naar een kennis van een kennis. We werden hartelijk ontvangen in het kleine huisje, waar de bamboo al klaar lag. Een grote holle bamboestok met een doorsnede van ongeveer 10 cm.
De trommels en de stokken kwamen te voorschijn even als de plaatselijke boy's om te helpen. Peter is niet zo van de tovenarij en de mystiek en had snode plannen om roet in het eten te gooien. We werden ieder aan een uiteinde geplaatst en tussen ons in stonden de locals. De ceremonie begon. Veel trommels en veel rook . Peter voelde de bamboo opeens heel zwaar worden... De bamboo begon te dansen. We hielden met z'n allen de bamboo stevig vast maar ongewild werden we heen en weer geslingerd .Peter was impressed, hij zou de bamboo wel even in bedwang houden maar dat lukte toch niet. We hebben zo'n 9 minuten staan dansen naar de pijpen van een bamboo. Ondertussen begon het ook nog te regenen....
Airmano heeft alles op de video opgenomen en zou het op Youtube plaatsen, mocht je behoefte hebben om ons te zien dansen zoek dan op Youtube naar : crazy bamboo of bamboo gilla.
Het bleef de hele dag buiïg. Als het regende viel het recht naar beneden en stonden de straten tijdelijk even blank. Ideaal weer om onze website bij te werken ! Vanavond maar weer even hotel 'the Swiss Bell' bezoeken, voor een lekkere cappo en internet.
Dat hebben we gedaan en wat zij we verwend ! Airmano kwam met alles aandragen , luxe cappo met petitfour op z'n Indo's en daarna nog een stevige mix met sopie.
Sopie is een home-made alcohol en doet me sterk denken aan het joegoslavische slibovic...Dit stond nog onder de bar en was speciaal bestemd voor the president, so ssst i'ts a secret!! Na m'n geheelonthoudings-periode kwam-ie wel even binnen ! Proost!!!!
Groeten,
Peter en Jolanda
'the travelers'.
Had een beetje weg van ouzo..................?!
Kus
Wil jullie wel zien dansen. You tube en dan bamboo gilla of crazy bamboo komen er vele naar voren.........kan de beschrijing iets specifieker?
Selamat pagi!
Jullie sms ontvangen en NATUURLIJK lezen we vanaf nu mee. 't is flink werken om je logboek bij te houden onderweg maar het is voor de hollandse achterban erg leuk om alle belevenissen te volgen! We moeten eerst nog even wat achterstallige avonturen verwerken ;-) maar we blijven nu helemaal bij!
Groetjes
Hoi, hoi, Nou........wat een avonturen, zeg ! En wat zien julie foto's er geweldig uit. Wat enig om zo met jullie mee te reizen. En hoe is het Peter, om met je blote kaki's op de grond van je voorouders te staan ? Ik moet nog even naar YouTube om jullie , in trance, te zien in voodoorituelen. Jullie beleven zoveel, nog een jaar nodig om alles te verwerken, denk ik.
Geniet lekker verder , veel plezier en veel hartelijke salams, Barbara