Even rustig aan.
Maandag, 27 september 2010.
Vandaag weer ff rustig aan. Gister was weer een dag met een gaatje en echt lekker geslapen hebben we niet. Plan, plan, ontbijt werd gebracht en ff lekker onder de palmen gezeten. Toch maar ff een middagdutje gedaan
In de middag zijn we maar naar kota Ambon gegaan. Het restaurant in dit hotel is gesloten en ze serveren geen makan malang. Reden, ze hebben nog geen kok kunnen vinden. Dus met het lokale busje naar de stad. Het ging prima, het was erg rustig in het busje en we hadden alle ruimte. We reden mee tot het plaatselijke busstation. Vandaar uit zijn we gaan lopen. Jalan jalan. Vanuit de verte spotte Peter het Swiss hotel. Kon niet missen, want het spiksplinter baru en net getjet. Meteen die kant opgelopen. Via via, ja door de straatje achteraf, bijna door de woonkamer van mensen, zijn wij richting het hotel gegaan. Dit hotel was ons enigszins bekend, daar Armando er werkt. Helaas is dit hotel niet aan ons besteed, daar de prijzen rond Rp 900.000 ( E 90,00) per nacht bedragen.
In de buurt hadden we ook al Hotel Amboina gespot. Binnen ff geinfoot, bleken redelijke prijzen, met discount te hebben. Dus meteen, na bezoek aan enkele kamers, er een kamer geboekt. We zullen hier de komende week verblijven, lekker in het centrum, met diverse rumah makans in de buurt.
In de buurt lekker gegeten en weer terug naar ons oude hotel in Latuhalat. Ondertussen had Silvana fruit gebracht. Via de telefoon haar verteld van onze ervaringen met de mieren. Waarschijnlijk heeft zij het met de hoteleigenaren besproken, want 's avonds was het een stuks minder, op hand te tellen, geruststellend.
Nog even lekker gezwommen in het zeebasin en klaarmaken voor de laatste nacht. Wat rustiger geslapen.
Wel regelmatig wakker geweest, we lagen een beetje te broeien. Om de gloednieuwe matras te beschermen hadden ze er een plastic hoes omheen gedaan. Salamat Tidur.
Gr. Jo & Peet
'the travellers'
PS. Marcel van harte gefeliciteerd, alvast.