Jolanda-en-Peter.reismee.nl

Zoek tocht naar herinneringen.

Donderdag 23 September 2010.

Vandaag gaan we weer op pad met Hari, neef Peter M, gaat deze dag ook mee. Eerst even een bootticket voor hem halen voor de overtocht naar Ambon. Hij gaat met de boot naar Ambon. Duurt 3 dagen.

Hierna zijn we een aantal adresjes gaan bezoeken. Ook deze ronde was Hari weer de hoop in bange dagen. Een wens van Peter was onder andere de dierentuin nog een keer bezoeken. Deze stond vroeger bekend als 1 van de grootste en mooiste dierentuinen. Dat was vroeger, de eens zo beroemde dierentuin lag er droevig bij. De dieren huilden van honger en verdriet. Geen geld om alles en iedereen te onderhouden. Vele lege verblijven, getuige van een stille dood.... Niet de beste ervaring voor ons. Gelukkig zijn we de trip hier begonnen en komen er alleen nog maar welkome ontmoetingen vandaag. Even wat vrolijks.

Naar de begraafplaats..... Een immens grote begraafplaats, er loopt zelfs een weg tussendoor, de graven liggen kriskras door elkaar, er zijn geen wandelpaden.

Het graf van Peter z'n opa hebben we bezocht. Aan de hand van een foto konden we herleiden wat het nummer was en de locatie. En onder begeleiding van enkele locals konden we de plaats traceren. Even snel wat snoei- en veegwerk en het graf stond er weer mooi bij. Toch altijd weer een emotioneel moment op z'n begraafplaats.

Door naar de volgende herinnering, nu komt het allemaal wel erg dichtbij. We gaan naar de Jl. Bengawan 3, de plek waar het ouderlijk huis heeft gestaan. Het oude huis is vervangen door een nieuwer huis, gebouwd door een arabische meneer. Inmiddels is het weer overgegaan in andere handen. Het is een soort missiepost geworden van de RK kerk. Tevens is het een opvang voor daklozen. Het .is toch een bijzonder iets om deze confrontatie aan te gaan. We mochten ook even naar binnen, goed gevoel!De grond waar hij als kleine jongen heeft gespeeld, gehold, plezier heeft gehad en ondeugend is geweest.

Ook de Bengkel van zijn Pa stond nog op de Jl. Ngagel. Het straatnummer was veranderd in 77 en hij was niet meer in gebruik, maar toch.....

Morgen weer ff bijtanken. Helaas, helaas heeft het hotel geen zwembad, maar we vermaken ons wel....!

Groeten,

Peet en Jo,

'the travellers'.

leo atie

lijkt ons een emotionele ervaring is Peter ook wel even aan te zien !!!!!!!!!!!! geniet er vooral van beide , nog heel veel plezier samen .
groet atie en leo

P&C

Wat een emoties allemaal! Ik krijg er helemaal kippenvel van. Goede beslissing om daar nog eens naar terug te gaan. Geniet van alles om jullie heen en wij genieten enorm van de foto's en verhalen.
Het is net of een bij jullie in de "keuken"mee mogen kijken.
By the way, hier gaat alles goed.

de buurtjes