Jolanda-en-Peter.reismee.nl

Het definitieve reisprogramma.

Als je zo'n project start, dan krijg je van Iedereenadvies. Je moet naar Bogor, Malang en naar Bali. Ja, ja en zo ga je maar door. Uiteindelijk zijn wij gaan kijken welke plaatsen wij gaan bezoeken en hoe we dit gaan doen. Dus hadden wij een voorlopig programma opgesteld.Nu is alles weer veranderd. De Molukken, incl Saparua, is er bij gekomen. Uiteindelijk is hetdefinitieve programma er uitgerold.

We vliegen nu definitief met Malaysian Airlines. Vertrek Amsterdam, richting Kuala Lumpur. Hier een overstap naarJakarta.Aangekomen in Jakarta met de auto door naar Bogor, tuinen bezoeken. Daarna richtingBandung paar dagen rondneusen en lekker bijtanken. Vanuit Bandung, met de trein naar Yogakarta1e klasse, zal wat worden. We blijven ook enkele dagen hier, om lekker rond te neusen en de Borobudur te bezoeken. Cultuur snuiven. Daarna via Prambanan, Solo door naar Candi Sukuh en dan door naar naar Malang. Even de oud buurman opzoeken. Terug gegaan naar zijn roots. Vanuit Malang door naar de Bromo en door naar Surabaja. Hier blijven we 4 dagen we nogom de stad te bezoeken, alwaar ik geboren ben. Sommige familieleden zullen wel schrikken als ze mij terug zien. VanuitSurabaja vliegen we naar de Molukken, Ambon Stad. Hier verblijven wein een hotel, de Baguala Bay.De neven zijn blij dat we komen en er zal wel familiereunie plaatsvinden. Vanuit Ambon Stad nog enkele eilanden tebezoeken, zoals Saparua. (hier liggen deechte familieroots)Dan door naar de eilanden, Nusa Laut, Haruku en Seram.Als we terug zijnin Ambon Stad en dan nog een dagje rusten.Vanuit Ambon Stad met Lion Airnaar Bali, Denpasar. Hier wacht het busje met chauffeur om ons naar Padang Bai te brengen. Hier nog een paar dagen Bali snuiven. Ook ff uitrusten. Dan weer naar het vliegveld van Denpasar voor de terugreisvia Kuala Lumpur.Aangezien we langer dan 8 uur in Kuala Lumpur moeten wachten gaan we met de snelle KLIA Express, nog ff Kuala Lumpur in.China Town bezoeken en lekker eten. Dan met de KLIA Expressterug naar de airport om weer in te checkenvoor de terugreisnaar Amsterdam.

Cool

Groet Jolanda en Peter.