Verdwaald???????
Zaterdag 18 September 2010
05u30 wekie wekie, 07u00 gepikt en gedreven, evenals onze nieuwe chauffeur Bapak Hari.
Hari begeleidt ons tot en met Soerabaja. Koffers in de auto en off you go!
Als eerste naar het Prambanan complex. Mister Eddy, de Engelstalige gids, die stiekem toch een beetje Nederlands sprak, zou ons een rondleiding geven. Weer erg indrukwekkend!
Door naar de Mengkunegara Paleis in Solo en vanuit daar door voor een wandeling door de theeplantage van plm 1,5 uur. We twijfelde lichtjes over de wandeling in verband met de knikkende knieën van Peter en de balans problemen van mij. Maar de gids vertelde ons, it was an easy trip... Oké, daar gaan we dan. De wandeling bleek toch een soort 'tracking', over smalle dijkjes en 'slippery-but-wet-hellinkjes'.
De gids bleek dit voor het eerst te doen en ja hoor, het thema:'don't follow me, I'm lost too-scenario' werd werkelijkheid. Na 3uur ( do you see the lake ?...) en in het donker, erg donker, toch nog de weg terug gevonden!
Bapak Hari was in shock, nauw contact gehad met het rescueteam, wat al klaar stond.
Vijf minuten later binnen en ......
Allen opgelucht naar het hotel in de bergen. Very basic,vochtig en klam, apart luchtje, maar uiterst vriendelijk.
De volgende dag nog wat tempels bezocht het is dan inmiddels Zondag.
Gr. Peet & Jo
'the travellers'
Geweldig,dat jullie beiden bij de oude bekende plaatsen
zijn geweest !het is vanonschatbare waarde.
Nostalgie.
Djalang bae bae di MALUKU MANISEE. AMATOO!