Jolanda-en-Peter.reismee.nl

Bandung

Dinsdag 14 september 2010.

Keurig wekker gezet. De dag begint hier ontzettend vroeg en daar moet Jo wel bijzijn. Vanmorgen voor de wekker wakker, door het plezier van de zwembad gasten. Het zwembad gaat hier om 06:00 uur open en wordt meteen in gebruik genomen. Nou ja in ieder geval op tijd. Goed ontbijtje: beetje nasi goreng, geroosterd broodje, fruit en jasmijn thee.

Vandaag geen gids geregeld. Gaan lekker zelf Bandung verkennen.

Nou een grote survival! Door een jungle van brommertjes en auto's, met een hoog co2 gehalte in je bloed en alle (val) kuilen getrotseerd om ons doel te bereiken.

Tijdens de wandeling door een wijk gewandeld, welke eens heel mooi en statig was. Een leuke winkelstraat was eigenlijk niet wat we ervan hadden verwacht. En die markeerstift, die we wilden kopen, konden eveneens niet vinden.

Dan toch maar een taxi geritseld, om ons naar het Hotel Savoy Homan te brengen. Vroeger een eenvoudig hotel aan een zandweg, maar rond 1930 door Nederlandse architecten omgetoverd tot een art-deco hotel.

Geweldige café latte, goede espresso en een goede koele airco. Onder tussen is het hotel weer in zijn Indonesische stijl terug gebracht, zonder de art-deco stijl uit het oog te verliezen.

Nog ff over de Jl Braga gejalan-jaland. De plaatselijk Baru market bezocht. Toch nog op zoek naar een markeerstift. De Baru market is een soort zwarte markt, maar dan 7 verdiepingen hoog, en 2 V&D's breed. Geen loopruimte= gewoon overvol met van alles, je raad het al geen markeerstift.

Ook de roltrap omhoog en omlaag, was chaotisch, qua organisatie. Omhoog geen probleem. Omlaag was zoeken. Deze roltrappen zijn aan de anderkant van het gebouw. Uiteindelijk de uitgang weer gevonden.

Ons co2 gehalte begon alweer aardig te zakken, dus besloten we om een taxi te scoren, om terug te gaan ri hotel. Het is voor ons gevoel inmiddels nog drukker geworden op de weg en onze vrolijke chauffeur deed alle mogelijke moeite om toch vooral te blijven rijden en maar niet stil te staan. De meest onmogelijke gaatjes werden benut. Je kon beter niet meerijden, leuke rit voor m'n moeder. (He ma)

Veilig in het hotel aangekomen, wat gedronken en een overheerlijke soto ayam gegeten.

Koffers weer pakken voor morgen. Dan met de trein naar Yogjakarta.

Groet J&P

'the travellers'